19 jaar, verlegen, onzeker, niet ambitieus en nog nooit een gewicht in de sportschool aangeraakt. Laat staan een calorie geteld. Dit is een goede omschrijving voordat ik mijn fitness avontuur begon, maar eigenlijk ook mijn totale levensomslag.

Voordat ik begon met sporten en actief bezig te zijn om het optimale uit mijn voeding te halen zat ik op voetbal. Ik zat in een team waarbij de derde helft het belangrijkst was, dus. Gamen was mijn dagelijkse bezigheid en veel vet en vooral veel eten. Daar was ik goed in. Een schone 97 kg heb ik toen der tijd gewogen. ‘Het moet anders’ bedacht ik mij toen, nadat ik de confronterende cijfers op de weegschaal zag staan. De één op andere dag heb ik me bedacht dat alles eraf moest. Ik vond het genoeg.

En daar ging ik! Een complete omslag van veel eten naar extreem weinig eten. Geen verstand van zaken, geen deskundige erbij betrokken, gewoon doen. Het mooie was dat het eerst hartstikke goed ging, natuurlijk de kilo’s vlogen eraf. Binnen no time 10 kilo eraf, zonder enige problemen. Nou ja, geen energie, geen zin om iets te doen en geen zin in school of wat dan ook. Semi-depressief thuis hangen en maar gamen was natuurlijk een hartstikke goede oplossing, not! School leed eronder en daar ging ik, mijn MBO niveau 4 opleiding kon ik niet halen.

Na weer ½ a ¾ jaar verstreken begon ik op mijn nieuwe opleiding MBO niveau 2. Ook hier heb ik het eerste jaar weinig gepresteerd, maar kreeg het voor elkaar de dingen te doen die ik moest doen. Inmiddels was ik 73 kilo en broodmager geworden. Geen gezicht meer gewoon! Opnieuw bedacht ik mij dat er zaken moesten veranderen. Ik was broodmager, sporten deed ik niet en gezond eten al helemaal niet.

Opnieuw moest het anders, maar nu met een plan. Ik had mij ingeschreven bij de lokale sportschool en ging mij verdiepen in de fitness industrie. Voeding, oefeningen, supplementen, cardiovasculair, noem het maar op. Een overload aan informatie. Maar ik werd wijzer door met de dag meer te lezen. Ik zette fitness doelstellingen en het sporten werd steeds leuker. Ik kwam aan in spiermassa en mijn energielevels stegen. Nog nooit had ik zo veel energie om zaken aan te pakken. Verwonderlijk kopieerde ik wat ik in mijn fitness wereldje deed ook naar de zaken erom heen. Ik pakte school aan, slaagde met vlag en wimpel voor mijn MBO niveau 2, maar drie jaar later ook voor mijn MBO niveau 4. En daar bleef het niet bij, inmiddels zit ik in mijn laatste jaar van mijn HBO studie en durf met zekerheid te zeggen dat deze ook behaald wordt. Ik grijp kansen aan! Stages op plekken waar ik een paar jaar geleden niet eens aan zou denken.

Inmiddels ben ik 7 jaar actief bezig met fitness and counting! Fitness en voeding hebben mij zulke mooie dingen gebracht in het leven en ik zal hier nog vele jaren mee door gaan. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor jou! Door de jaren heen heb ik ervaring op gedaan in het coachen en helpen van mensen op voeding- en sportgebied. Ik kan je vertellen… Niets geeft meer voldoening dan iemand diezelfde periodes in zijn leven zien doormaken.

Daarom is het tijd voor een nieuwe stap, een grotere stap. Herken jij jezelf in het bovenstaande verhaal of heb jij je eigen unieke verhaal? Wil je graag geholpen worden op voeding en sport gebied? Graag help ik jou verder jouw doelen te behalen!

Mail naar sander@slamfit.nl voor meer informatie!